2008. december 23., kedd

MFC

Mivel karácsonykor sem kívánom betartani a PC szabályait, ezért Mr. Garrison karácsonyi klasszikusát küldöm mindenkinek szeretettel - a kultúrák békés egymás mellett élése jegyében persze!

Szöveg:

I heard there is no Christmas
In the silly Middle East
No trees, no snow, no Santa Claus
They have different religious beliefs

They believe in Muhammad
And not in our holiday
And so every December
I go to the Middle East and say...

"Hey there Mr. Muslim
Merry fucking Christmas
Put down that book the Koran
And hear some holiday wishes.

In case you haven't noticed
It's Jesus's birthday.
So get off your heathen Muslim ass
and fucking celebrate.

There is no holiday season in India I've heard
They don't hang up their stockings
And that is just absurd!

They've never read a Christmas story.
They don't know what Rudolph is about
And that is why in December
I'll go to India and shout...

Hey there Mr. Hinduist
Merry fucking Christmas
Drink eggnog and eat some beef
And pass it to the missus.

In case you haven't noticed
It's Jesus's birthday
So get off your heathen Hindu ass
and fucking celebrate!

Now I heard that in Japan
Everyone just lives in sin
They pray to several gods
And put needles in their skin.

On December 25th
All they do is eat a cake
And that is why I go to Japan
And walk around and say...

Hey there Mr. Shintoist
Merry fucking Christmas
God is going to kick your ass
You infidelic pagan scum.

In case you haven't noticed
There's festive things to do
So lets all rejoice for Jesus
And Merry fucking Christmas to you.

On Christmas day I travel `round the world and say,
Taoists, Krishnas, Buddhists, and all you atheists too,
Merry Fucking Christmas, To You!

21 megjegyzés:

Molnárgörény írta...

Hát, hogy nem polkorrekt, az tény. Viszont miért nem teljeskörű vajon (összeesküvés-elmélet reloaded)??? Mintha lenne még egy kifigurázatlan világvallás, nemde?

gabrilo írta...

MG,

Két dolog.

1) "Az" nem tartozik a nagy világvallások közé. Gyakori tévedés, de akkor sem. Nyugodtan nézz utána:)

2) a SP-on bajosan kéred számon a zsidózást, ugyanis ha nem is mindegyik, minden második részben zsidózás van. Sokszor nem is túl szofisztikáltan, de mindenképpen ironikusan.

Molnárgörény írta...

Hát attól függ, hogy érted. Én nem "nagy világvallást", csak világvallást írtam. A hívek száma alapján nem olyan nagy. Az elterjedést illetően már más a helyzet: biztosan sokkal nagyobb a földrajzi elterjedése, mint a sintónak, ami jószerével csak Japánban honos, illetve azon a nem túl sok helyen, ahol nem arteficiális japán kolónia van (Én arteficiális alatt értem azt, ha nem örökre, hanem vendégmunka, ideiglenes projekt, diplomácia, stb. miatt szakadnak külföldre pár évre). Japán természetes kolónia nincs olyan sok a világon, sőt a II. vh. után csak kevesebb lett, mert sok helyről kidobták őket. Hawaii-n például előtte számos japán élt, de aztán internálva lettek, és nem mentek (nem mehettek) vissza.

gabrilo írta...

PHJ,


Nem lehet mindig komolykodni, mert belehülyülsz. Ha nincs irónia meg önirónia, megkukul az ember. ez a SP nóta meg természetesen a non-PC-re ugrik rá elsősorban, nem a karácsonyra. Noch dazu, nem szenteste írtam, hanem 23-án.
Kevesebb karót, plíz.

gabrilo írta...

Amikor kell, meghajlok, amikor kell, röhögök. Misén pl. nem röhögtem.
De ennyire doktrinernek szerintem nem érdemes lenni - a Monty Phyton katolikusos dalán is mulatunk, anélkül hogy egyből blaszfémiát vagy hasonlót kiabálnánk. Ahogyan a Brian életén is röhögünk, nem úgy, mint azok, akik betiltották, mert azt hitték, a kereszténységen élcelődik ugye (pedig nem).

Már mondtam máskor is, hogy nem szabad bizonyos dolgokat ennyire komolyan venni, mert idővel az ember belehülyül. Azért meg nem érdemes.
A SP meg vicces:))))))))

gabrilo írta...

PHJ,


Kicsit túldimenzionálod a dolgot. A SP-ot nem szenteste postoltam, hanem előtte. A SP pedig egy szatíra, akárcsak a MP. A SP persze újabb, frissebb, és nyersebb is - de ez szinte ez egyetlen olyan szatíra, amelyik ennyire befutott a PC gyepálásával. Már önmagában ezt is értékelném, de mindemellett még a leggyakrabban jó is (a kezdet kezdete óta vagyon fan).

De mondom, túldimenzionálod. Olyan sokat ebbe nem kell belelátni, ahogyan a postba sem. A SP nem a karácsonyt akarta bántani, vagy Jézust (hogy mást ne mondjak, a minap láttam egy irtózatosan szar darabot, ami ugyan nagyon keresztény akart lenni, modern változatban, de félelmetesen erőltetett volt - ahogyan akár lehet jól viccelni bármilyen valláson/pol. irányzaton, bármin jól és rosszul. A SP-nak ez megy. Másoknak meg nem annyira.)

Névtelen írta...

Egy ideig poénos ez az anti-PC hozzáállás, de csak egy ideig. Ez nem túldimenzionálás meg magyarázkodás kérdése (lásd: egy nappal Karácsony előtt...), hanem viselkedésé. Úriember nem trágákodik Karácsonykor, ha meg igen, akkor legalább egy 'bocsikát' be tud pötyögni a kommentmezőbe vagy valahova.
Az ünneplés nem doktrínerség, hanem tisztelet kérdése.

Üdv:

Czelder Orbán

Molnárgörény írta...

"Nem Szenteste posztoltam, hanem előtte".

Ez kétségtelenül komoly érv... Nagyjából egy csapatba is kerülsz így tótavével, ő is efféle módon szokott mentegetőzni egy-két erélyes egyházcsesztetés után.

Most akkor tehát az egyházak izélgetése az konzervatív? Nem is tudtam eddig... Mit szól erről Arendt és a többi ikon? Lehet? Illetve: a jó konzervatív meg tudja mondani, mikor minőségi szatíra, és mikor szimpla csesztetés? Merthogy a jó konzervatív egyben az ízlés császára afféle arbiter elegantiarum, mint volt Petronius valaha...

Tartok tőle, hogy PHJ-nak ezúttal igaza vagyon. Ez nem annyira jó szatíra, mint azt te hiszed. Én inkább szemétkedő gúnydalnak érzem, és éldául karikatúrában ilyenért a muszlimok már ordítanak - meglehet, ezért is csak amiatt nem, mert nem ismerik.

gabrilo írta...

MG,

Ez a "jó konzerv" meg "igazi konzerv" a te mániád. Számolj el vele te.

CO,

Baxi, aha, akkor te sosem káromkodtál még, amikor fölborult szerelés közben a karácsonyfa? Ne haragudj, de ez színtiszta képmutatás.

Aki meg nem érti a viccet, az lapátoljon szenet.

Névtelen írta...

Értem a viccet, de nem tartom adekvátnak a politikai felhangú gúnyos fricskát így Karácsony táján. Mindenki úgy ünnepel, ahogy értelmi-érzelmi képességei és közössége megengedi, de a tisztelet akkor is alapvető marad. Ha a blogbejegyzésemre gondolsz, én nem trágárkodtam (tudom, SP irónia - ne gyere ezzel). Faállításkor sem. Csak ittas állapotban szoktam.

Másrészt nem szerencsés, ha egy kritikára reflexből (visszakézből) pofont küldesz.


Üdv:

Czelder

Névtelen írta...

Talán még annyi, hogy mindezt azért írom, mert tőled többet várok (várunk, várnak :-)) el ilyen téren, mint pl. tótawétől vagy más niemandtól. Örülj neki! :-)

Czelder

gabrilo írta...

phj,


egy kommentet sem töröltem.

Molnárgörény írta...

Gabrilo, tudatom veled, hogy nem mindenkinek borul fel a karácsonyfa. Képzeld, nekem még sose borult fel, pedig mindig én díszítem-faragom.

A tiéd viszont most - ha képletesen is - felborult ezzel a poszttal. Jó, nekem nem hiszed (mint tudjuk, én egy nemzetiszocialista akármi megmondóembere vagyok, még akkor is, ha a véleményem mellesleg mindig totálisan önálló, de ez ne zavarjon), de nézd meg, hogy mások szerint is. Sebaj, menetekhetsz tovább az arendti úton...

gabrilo írta...

te MG,

Neked megtetszett Arendt, hogy ennyit emlegeted, vagy mi a lőcs van?
Silány szövegértésedre most nem térek ki.

Király Rák írta...

Mennyi szemforgató, modoros fasz gyűlt itt össze. :)

gabrilo írta...

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

gabrilo írta...

Urak,


Netes szájkaratét kéretik befejezni, még mielőtt elkezdenék. A többi ilyen kommentet bátorkodom nem beengedni.
Tessék normálisan társalogni, különben leszmégbazmeg.

Névtelen írta...

Gabrilo!
Látod, hogy teljesen felesleges viccelni, mert van, aki csak arra vár, hogy lecsapjon. Szerencsére sem "szövegértési" képességed, sem emberi mivoltod, sem felkészültséged és tudásod nem itt méretik le, főként nem kommentek alapján.
A rosszkedvű, doktríner "konzervativizmus" nem hiszem, hogy méltó pratner ilyen hosszú vitára. Azt pedig, hogy ki mit vár Tőled, majd döntsd el Te, eléggé szuverén személyiség vagy ahhoz, hogy ne kelljen mindeféle véleményekkel foglalkoznod.
Egyébként: így tovább!!!

gabrilo írta...

Kedves Márton!


Igazad vagyon:)) Köszönöm a támogatást;-)

Névtelen írta...

Molnárgörényről KK és TT mondta meg a frankót' múltkor:

http://reakcio.blog.hu/2008/12/11/ez_nem_p_r_ilyen_orszag_pedig_nincs?fullcommentlist=1#c4227546

Mishmesh,alias Dorka írta...

"Egy ideig poénos ez az anti-PC hozzáállás, de csak egy ideig."

Nekem most is nagyon poénosnak tűnt, de én má
csak ilyen vagyok.(ne kövezzetek meg érte)
Lehet valami rosszindulattal NON-PC., és lehet szeretettel, a SP. pedig ez utóbbi, akármihöz is nyúl.

G. tanár bácsi(és kalapúr, leszámítva a gally úros intermezzót) amúgy is az egyik kedvencem (Gerald B. után, aki a legjobb zsidó pasi, ezt a véleményemet tavalyelőtt március óta tartom)