2008. július 25., péntek

Kommentár ápdét

Jól tettem, hogy hőbörögtem, reggelre megérkezett a cuccos. Engem most nem láttok egy darabig!:-)

10 megjegyzés:

Konzervatív írta...

HírTV-n bogárlacibá...Echo Tv-n mélymagyar-Bayer Zsolt,Csath Magdolna ás Tóth Gy. László!Ez az igazi Update!:)
Mikor lesznek már normális műsorok a tévében?

gabrilo írta...

Ah, már nem is bírom nézni ezeket! Maradok inkább Lánczi professzornál, már belekezdtem a cikkébe;]] És Balázs Z. válasza BékésM-nek is eléggé ott van. A tévé mehet a facba, ha van kommentárom;]]]

Konzervatív írta...

Egyetétek.Új szociológiai fogalmat fogok megalkotni:"értelmiségi menekülés"-ez a sorsunk.Bár sztem a Civil Kaszinó még egész tűrhető-Ulrich atya meglepően humánus,piacpárti konzervatív gondolatokat fogalmazott meg-kellemesen csalódtam!:)
Én most szereztem be egyébként az igen.hu-ról a Kapitalizmus és Kereszténység c. könyvet-nagyon ott van.Aztán mög jöhet Scruton és Fukuyama!:)

gabrilo írta...

Megfertőztél. Néztem én is a civil kaszinót (Mráz Ágostont nagyon csípem, Pestyt is - valószínűleg korábbi érdemeiért -, és Ulrich atya is jóarc. Huth G. néha elveti a sulykot szvsz., de ez a műsor úgy ahogy rendben van).
Most viszont megint BogárL-t hallgatom.

AAAAAAAAArgh. Olaj és fekete mágia. Atyám, irgalmazz!

Konzervatív írta...

HU,most nagyon off leszek,de ezt el kell mesélnem.Az edzőterem,ahova járok,elég érdekes hely,az egyik legjobb Szegeden.Az arcok többsége tipikus szoci vagy szélsőjobb szavazó.De aztán valamelyik nap megjelent a MESTER is:Toroczkai Laci bácsi!:)Úgy nézett ki mint kb egy űzött vad,aki a Kossuth térről menekült!:)Gondolkoztam rajta,hogy megkérdezzem-e a véleményét pár dologról,meghogy kinek jó,hogy minden hétre alkotmányozó nemzetgyűlést akar összehívni,de aztán letettem róla és hagytam edzeni.A legmókásabb pedigh az volt,hogy már olyan emberek is vannak,akik edzeni sem tudnak a kedvenc egyébként mocskos kapitalista termék che gueverás pólójuk nélkül...:)

gabrilo írta...

Maga szögedi? Néha járok arrafelé;]]
Csegevarás pólóban edzenek? És senki sem törli képen őket? Még Toroczkai L. sem?:-DDD Btw. vele fölösleges társalogni, kb. olyan lehet, mint sajtreszelővel rejszolni: enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas.

Konzervatív írta...

Ma 6 könyvet rendeltem a neten,közelgő születésnapom alkalmából.Igazi konzervatív gyöngyszemek!:)Csak gondoltam megosztom-véleményezés végett:
1.John Kekes:A konzervativizmus ésszerűsége
2.Roger Scruton:Anglia,egy eltűnő ideál
3.Roger Scruton:A nemzetek szükségességéről
4.Michael Novak:A demokratikus kapitalizmus szelleme-ez egy igazi gyönyszem
5.Michael Oakeshott:Politikai racionalizmus
6.Max Weber:A világvallások gazdasági etikája

Weber kicsit kilóg,de nagyon kíváncsi voltam rá.
Ha ezekkel végeztem,akkor jöhet Hayek,Friedman-mert bár nem vagyok egy nagy libertárius(nem úgy mint Demszky:)),de azért kíváncsi vagyok egy-két piaci fundira is!:)Aztán meg a többi,ami kimaradt Scrutontól,Oakeshottól,Kekestől meg a többi nagytól.
Most egyébként John Lukács:Demokrácia és populizmusát olvasom,egész tűrhető!

gabrilo írta...

Oakeshott-tól a polrac-ot honnan tudta maga megszerezni? Az kapható még valahol magyarul???
Tudomásom szerint elfogyott:((( Ángolul vannak csak meg ezek. Hayektől pedig a tudomány ellenforradalmát javallom, az jó kis reakciós írás, bár még csak csemegéztem belőle.

Lukacs könyvét elolvastam, a mondanivaló egész rendben van, de nekem kicsit esik szét százfelé a könyv;[[ Nincs igazán egy elkapható fonala. De mond benne fontos dolgokat, kétségtelen.

Konzervatív írta...

www.konyvkereso.hu
Innen van oakeshott,sztem antikvár példány,3000 ft volt.Egyébként ugyanazt érezzük Lukáccsal kapcsolatban:nincs egy elkapható vezérfonal,azon kívül nekem nem kielégítő a jobb-baloldal definíciója.Egy jó csapongás az elmúlt évszázadon keresztül.Hayekre meg Friedmanre kíváncsi vagyok,mert ugyan gazdasági felfogásuk jobbodali volt,de azért konzervatívnak nem nevezném őket.

gabrilo írta...

Van egy jó cikk a mostani Kommentárban, Balázs Z. válaszolt Békés M-nek Hayekkel kapcsolatban, szerintem nagyon rendben van. Sok kedves gondolat lehet Hayekben egy konzerv számára. Pl. a Counter-Revolution of Science elég reakciós könyvecske, és pl. az Intellectuals and Socialism c. esszéje is ölég korrekt.

Lukacs pedig jókat ír, de tényleg nehéz megtalálni a vezérfonalat. Még a két jobboldalról szóló gondolata is érdekes.

Köszi a linket, ezen tényleg van megrendelhető példány!