2008. július 5., szombat

Szégyen, gyalázat

Ami ma Budapesten történt, azt leginkább ezzel lehetne jellemezni. Megírtam már, a melegfesztiváltól undorodom, de a csürhének sikerült a lehetetlen: gusztustalanságban felülmúlni a gay pride-ot. (A fesztiváltól, és a melegek egyes követeléseiről a véleményemet továbbra is fenntartom.)

És nem a tojásdobálás miatt (noha állítólag vegyszereket tettek a tojásokba - vajon ha maradandó károsodást okoznak a vegyszerek, akkor mi fog történni, he?). És még csak nem is Horn Gábor lepofozása miatt (kíváncsi vagyok, Pártelnök Úr - gyk. Kuncze - fog-e humorizálni valahogy ezen is?); de hogy pl. Lévai Katalint is megtámadták, arra mit mondjunk? Akármit is gondoljak róla, egy NŐT? Mik ezek, állatok? Férgek? Csúszómászók? Minden bizonnyal azok: ilyet ugyanis civilizált ember nem csinál. Hiábavaló illúzió volna azt mondani, hogy emezek különböznek a színesfémtolvajoktól, vagy a galgagyörki lincselő bandától: ez a "kultúra" egy és ugyanaz.

Akárhogy is, Tomcat válasza sokkal adekvátabb: nincs dobálózás, nincs verekedés. Csendben vonulás van. Ez nem egy normálisabb ellenreakció? (Jellemzően erről az ellentüntetésről semmit sem hallottunk.) Az egyet-nem-értést ugyanis így is ki lehet fejezni. Meg ki lehet fejezni verekedéssel, és kődobálással is, ha éppen nincs focimeccs.

Ezért még mindig ugyanazt követeljük, amit eddig: a törvény uralmának rendbetételét. Vonatkozzon ez lincselni készülő cigányokra, vagy buziverésre készülő, dobálózó, molotovozó büdösparasztokra.
Utóbbiak ugyanis, hasonlóan a lincselésmániásokhoz, bizonyították, hogy a közösségi együttélés minimális szabályainak és normáinak teljesítésére is képtelenek. Mindkét viselkedés"kultúra" képviselői ugyanazt érdemlik: a rend kikényszerítését - olyan nyelven, amilyenen értenek.


Beszámolók, vélemények:

Konzervatórium (Hadrian)
Reakció (ergé)

5 megjegyzés:

Konzervatív írta...

Ez KONZI válasz volt!
Minden szavával egyetértek.

Névtelen írta...

Lévai Katalin, a címeres feminista csak azt kapta, amit mindig minden téren el akart érni: a balhézók nem részesítették külön elbánásban, csak azért, mert nő...

Ha olvasná a cikkedet, szerintem kikérné magának, hogy NŐKÉNT kezeled :)))))))

gabrilo írta...

ez jó:)))
De nőkkel szemben akkor sem hősködünk, az undorító.

Horn Gáboron még gondolkodom, neki azért már nagyon kijárt a saller.

Névtelen írta...

5 cikk a reakción, 4 cikk a konzin, 2 itt, 20 a hírszerzőn, 30 az indexen, közben gaybears szorgalmasan nyomogatja a trackbackeket, a judapest is beszáll talán...
naaa gyerünk, meglesz az a guiness rekord! :)

Molnárgörény írta...

Miheztartás végett: az a "vegyszer" vajsav volt - ami nem igazán sav (a szerves savak sora: hangyasav, ecetsav, tejsav, vajsav, valeriánsav, kapronsav, stb.). A szervezetben anyagcseretermékként előfordul, semmilyen kárt nem okoz. Egyszerűen csak büdös, de nagyon. Halcsaliként vették, ahogy olvastam, és nem ártalmas semmire. Mondhatni steril instant záptojást készítettek rohasztás nélkül, ami egészségesebb, mint a valódi (fertőző anyagot tartalmazó) záptojás.

Horn Gábornak bizony kijárt a saller. Vagy kettő-három is.