2008. július 9., szerda

Mosdassunk komenizmust

Nu, Vajnai Attilának megvolt a maga zarándoklata Straszburgba. Ott meg jól megmondták neki, hogy vörös csillagot márpedig viselni lehet, miazhogy.

Mókás és egyben siralmas nézni azt, hogy azok a hazai igazságügyi-meg egyéb szagértők, akik habzó szájjal üvöltenek, ha Árpád-sávot vagy pirospöttyöst látnak, rábólintottak, hát persze, oké. Egyikük valami olyasmit mondott, hogy ha a veres csillagot be kell tiltani, ennyi erővel az arany csapatot is betilthatnók, hisz' ezek hagyományok.
Igen, nekem is így rémlik. 100 millió halott, emberek megalázása, porbatiprása, megfigyelése, megfélemlítése, állami eszközökkel a lélek utolsó csírájának a kiölése, ezek gyönyörű hagyományok. Ezek szerint igazságügyi szakértőinknek a komenizmus az valami bevált dolog.

Vajnai Attila, a nyammogó kommer most örülhet, neki lett igaza, erre épül fel Ojrópa. Újjáéled a békatábor.

Hogy miért tűrt, esetenként támogatott narratíva a mai intelligentsia körében a kommunista diktatúra bűneinek relativizálása, annak nyilván kézzelfogható okai vannak. Aztán ha lebüdöskommunistázom őket (Vábene, tényleg szoktam), gyűlöletbeszélő vagyok. Egyéb minőségeimben gyűlöletíró-meg kérdező. Ki van ez találva.

Mármost két lehetőség van: akkor szépen mehetnek a nyilas-és horogkeresztbe burkolózott nejlonkák Straszburgba, és követelhetik jelképeik szalonképessé mosását (ezek után teljes joggal, teszem hozzá). És akkor ne legyen halálhörgés, siralom a ballib médiában, tessék a békát lenyelni. Mindenki azt hord, amit akar, akár Pol Pot arcképével ellátott pólóban is lehet menetelni a belvárosban.
Vagy azt mondjuk, hogy: nem. Ezek a jelképek nem egy ember érzelmeit sértik, és sokaknak még élő emlékeik vannak ezen rezsimek által elkövetett bűnökről. De akkor nem kérünk a veres csillagból, és tessék azt mondani, hogy netovább.

Halljam a halálhörgést/siralmat a ballib sajtóból, a 100 millió áldozat emlékére.

Na, ápdét, ápdét: Herczog Edit és Hegyi Gyula (vö. mi is volt 56, Havas-beszéd, etc.) végbélig vérvörös MSZP-s képviselők üdvözlik, hogy "nem mossák össze" a náci és a balos borzalmakat. Tessék nagy levegőket venni.
Több évszázados jelkép, Ady is beleájult. Naja, de Rákosi alatt nem kényszerdolgozott. És csak "félresiklott" az a tetves forradalom, oszt lett belőle sztálinizmus meg Gulag, egyébként a veres csillag irtó cuki jelkép, használják aztat a nyugati demokratikus ballerek (használták aztat a keleti népi demokratikus ballerek is, mi itt az újdonság? Különben a nyugati demokratikus ballerek is bekaphatják a balbokámat térdig).
Debezzeg a nácik, azok aztán tényleg gonoszak voltak, de a komik nem, csak felvilágosulatlanok, meg ők jót akartak, a nácik meg rosszat, stb. Az unalomig pöfögött idióta, sületlen, és sekélyes baloldali maszlag, amin már röhögni sem tudok, csak szájjalfingani rá.
A horogkereszt meg még ősibb - szanszkrit - jelkép, mint a verescsillag, és csomó tök jó dolgot jelent, osztjónapot. És csak néhány évre "tudta elorozni" a jelképet az a kicsi bajszos muksó, aki lángba borította Ojrópát.

A kedves szoci képviselők értelmezik is, ami kihullik negédes ajkukon, vagy programból nyomják?

Nincsenek megjegyzések: