2009. január 14., szerda

Ferenc szerint a szabadság fellegvára

Bizonyára valami különös mazochizmus ült rám így éjnek évadján, de rákattintottam a kapcsolat.hu-ra (nem, akár hiszitek akár nem: ezt nagyjából szökőévente egyszer teszem meg... pont ugyanazért, amiért pl. a Győzike showt soha nem nézem, és amiért csak a legtürelmesebb pillanataimban olvasgatom a balos propagandisták őrületeit). No, Ferenc éppen arra büszkül, hogy a Freedom House szerint Magyarország a "legdemokratikusabb" országok közé tartozik, és egy Márai-idézettel igazolja saját céljait, a legrosszabb rousseau-i értelemben véve.

Mármost a Freedom House a demokratikus taxonómia előállításánál skubizta-e 2006 október 23-at, vagy az kimaradt a szórásból? Ferencnek természetesen csak ezek számítanak, a paragrafusba vagy táblázatba foglalt megnyugtató "eredmények", a protokolláris, semmire épülő hacacárék (Nemzeti Csúcs, etc.), de a valóságra épp annyira nem szeret figyelni, mint amennyire egyik balos sem szeret. Zavarja a látképet.

Ahogyan a népi demokráciák barátsága volt korábban a legfontosabb, úgy lettek most az ilyen semmitmondó "eredmények". Elszámolásra és elszámoltatásra persze ne számítsunk, mert ha van valami, amit a baloldal nem ismer, az a "felelősség" szó. Különös tekintettel az egyéni felelősségre, mert arra oda lehet bökni, hogy ne', rólad vagyon szó. Ilyenkor a bal megszűnik individualista lenni. A bal akkor válik individualistává megint, ha az "önmagát kiteljesítő" egyént valami elnyomó korlátozza (család, törvény, közelgő fundamentalista-konzervtaív teokrácia).

Most Ferenc jól megnyugtatta magát.

Emellett folyik a liberósok visszahódítása-projekt is, meg a Szekularizáció Bátor Védelme. Poszt-vallásos Progresszió. A bal üdvtörténete akkor ér véget, ha eljutunk végre a szekularizáció végállapotába (amikor végre Mindenki Belátja, hogy az egyház bizony elmaradott, irracionális képződmény), meg a demokráciába (értsd: a hatalom természetes birtokosainak - baloldal - stabil hatalma). A Vérfarkasok Uniójától csak ők védhetik meg a szegény liberális pógárt.
Lehet szépen bespájzolni a Tom Lantos Intézetbe - a Vérfarkasok visszatérésének éveire jól jön egy hely, amely a Felépítményre épített menedékként működhet. Ide menekülhet a felvilágosult világpolgár a hétköznapi fasizmus elől.

Szerintetek amúgy mennyire vastag a bőr szeretett Ferencünk orcáján?

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nna ezért szeretem olvasni a blogodat!
Mert te vagy olyan elszánt/elvetemült, hogy beleolvasol a Nemzet Profán Prófétájának igen nívós blogjába és aztán meg is osztod az ott tapasztalt igen magvas gondolatokat. Őszinte riszpekt!
Szerintem rajtad kívül csak nagyon kevesen képesek ilyen hatalmas ideológiai teher elviselésére, pláne hiteles megosztására.

Egy idő az Orewine Victornak is blogot kell nyitnia, ha nem akar lemaradni. Habár már most is túl sok köcsögnek van blogja. Ebben igaza van Shadai-nak.

Üdv:

Czelder

Loxon írta...

Milyen találó ez a mondat:

„Elszámolásra és elszámoltatásra persze ne számítsunk, mert ha van valami, amit a baloldal nem ismer, az a »felelősség« szó. Különös tekintettel az egyéni felelősségre, mert arra oda lehet bökni, hogy ne', rólad vagyon szó. Ilyenkor a bal megszűnik individualista lenni. A bal akkor válik individualistává megint, ha az »önmagát kiteljesítő« egyént valami elnyomó korlátozza (család, törvény, közelgő fundamentalista-konzervtaív teokrácia).”

Ám — épp a fentiekből is látható — Ferenc arca bőrből van, másból sem. Úgyhogy még sok van rajta. :>

gabrilo írta...

Loxonom,


Köszönöm, igyekszem;]

Molnárgörény írta...

A kérdésre a válasz, hogy a rinocérosz valaga ahhoz képest cigarettapapír. Na de min csodálkozol? Emlékezz arra, amikor Fittelina Fecó, aki csakis adóelkerülésre alapított egy egész céget (melynek "munkája" a családi, helyesebben egy zsidótól konfiskált villa úszómedenceépítése és a költség-értékcsökkenés leírása volt) okos, mély hangon oktatta ki a cúnya népet, mert nem elég fegyelmezetten és nem elég kötelességtudattal fizetjük az adót...

Én mindig csodálkozom azokon, akik Gyurcsányon még képesek csodálkozni.

Konzervatív írta...

Régen olvastalak,meg a Konzin és a többi blogon is egy kicsit lemaradtam,mert beszippantott az alkotmányjog,de most már vége,úgyhogy teljes osztályharcos öntudattal és lendülettel fordulok a reakciós blogok felé!!!:)Az írásaid még mindig halálosak,ez is nagyon jól sikerült.Én is követtem ma el emberiesség elleni bűncselekményeket,meglátogattam az mszp.hu-t és az szdsz.hu-t hosszú kihagyás után,de gyorsan ki is léptem,miután megtudtam,hogy Hegyi "Vörös" Gyula tagja a Katolikus Újságírók Szövetségének.Ja meg tudtátok hogy van olyan is hogy Hívő Tagozat az MSZP-n belül??Ez szerintem nagyon mókás...

gabrilo írta...

MG,


Hát, én is meglepődöm magamon. De miért nem csillárlízingről ír a blogján? Érdeklődéssel olvasnám lépésről lépésre...


Konzervatív,


Ja, tudtuk, hogy van vallásos tagozatuk is. Mongyuk Hegyi Gyula mint KatÚSZ, kissé mókás. A csávó télleg tökig vörös.
Amikor vigyorogva védelmébe vette a vörös borzalmat, szerinted utána hány hiszekegyet kellett elmondania?

Konzervatív írta...

Nagyon várom az EP választásokat.Mondjuk az eléggé szar,hogy vesztettünk két képviselőt,de remélem a mostani 22-ből legalább 14-15 konzerv lesz,a cocialisták meg elmehetnek oda,ahova valók.Hegyi Gyula még a mennyben sem kaphat feloldozást,nemhogy a földön.Kicsit olyan figura,mint Vásárhelyi Mária.Legalább olyan hozzáértő!:)És természetesen mindketten mértékadó,független,pártatlan értelmiségiek és értelmiségi ténykedésük 90%-át az ÉS-ben folytatják.Hát nemtom,izlés kérdése,de én ÉS-sel a seggemet se....Na de abba is hagyom,mert lassan megkapom a fasiszta megbélyegzést,attól pedig-mint tudjuk-nagyon nehéz megszabadulni...

gabrilo írta...

Konzervatív,


Hogy a degenerált Cohn-Bendit-t parafrazeáljam, "mi mindannyian fasiszták vagyunk!"
Emiatt_itt ne aggódj;]

Molnárgörény írta...

Kikérem magamnak: a fasiszta az én vagyok! Gabrilo, ne akard ezt is lenyúlni, ez az én ökológiai niche-m, ebben neked nincsen hely.

Konzervatív: seggtörlésre az ÉS nem alkalmas, mert nagyon hosszasan kell gyűrögetni előtte, hogy ne dörzsöljön. Ellenben halpucolásra, méretei miatt kitűnő (lenne, de sajnos emiatt nem adok érte pénzt).

Az ÉS-ről jut eszembe Széchenyi Zsigmond alaszkai sztorija: ott az egyik helyi lap nem csekély öniróniával azt a címet választotta, hogy "Kodiaki Halcsomagoló és Szemétládabélés". Van itt nálunk néhány balliba megmondólap, amelyek éppenséggel méltóak lennének hasonló címekre... Végtére is a Gyurcsány-blog sem egyéb, csak éppen virtuális szemétládába való. Gyurcsány meg igaziba.

Nézzétek meg Ötvöspéter szatíráját. Kurvajó!
http://fricska.blog.hu/2009/01/16/gyurcsany_lelep