2009. január 20., kedd

Thank You & Good Night

Ó, én drága kis országom...
Sikerült végül is romokba verni az életemet meg magamat is, úgyhogy gondolkodom egy kis lekapcsoláson - a magam lekapcsolásán is!


Cheer up, Brian! You know 't they say...

8 megjegyzés:

gabrilo írta...

Ki beszélt itt sörről?

Molnárgörény írta...

Gabrilo, szereptévesztésben vagy. Mint a hasonló, tehetséges de tapasztalatlan fiatalok többsége. Abszolút véleményeket alakítasz ki mindenről (és mindenkiről), észre se veszed, hogy olykor ezt igen gyorsan változtatod is, elfogadsz abszolút tekintélyeket, miközben elvileg ezellen vagy, és a többi. Nézd, bármilyen keserves is: az élettapasztalat nem helyettesíthető semmivel se. Amikor aztán kapod az önbizalmadra a pofonokat, megdöbbensz. Én például békésen mosolyogva elviselem, amikor hülyeségeket beszélsz rólam, mert öreg vagyok már ahhoz, hogy jelentőséget tulajdonítsak egy ifjú ember pillanatnyi érzelmeinek.

A lekapcsolás elvileg okos dolog, de nem abszolút kell végrehajtani, hanem relatíve. Külsőségeken érdemes kezdeni (bármely furcsa): írj hagyományos töltőtollal, és pipázz. Azaz: lassítsd le az időt. Ha ez sikerül, szinte automatikusan szemlélődőbb leszel, és megtanulod kívülről nézni a világot meg magadat is.

gabrilo írta...

Görény,


Te megint úgy okoskodsz, hogy fingod sincs, miről beszélsz éppen. Az én életemből mikor szereztél docensi fokozatot? Naugye.
Ennek a postnak aztán az égadta egy világon semmi, de semmi köze nincsen azokhoz a bizonyos "pofonokhoz", amikre célzol. Ez az egyik.
A másik az, hogy ezt a postot csak a "beavatottak" értik. Tartalma nem exoterikus. Te_meg_nem vagy abban a körben.

Így tiszta?:))

Névtelen írta...

Gabrilo, Gabrilo,

hányszor mondtam, hogy ne fáraszd magadat teljesen fölöslegesen... a jó és drága idő, amit olvasásra fordítanál, ilyen mindenféle teljesen lényegtelen görényekre pazarlódik el, hát kell ez Neked? Sztem nem.

Az a baj, hogy mindig van valaki, aki megmondja - most éppen Neked - hogy mi a konzervativizmus és ellentmondást nem tűrően kinyilatkoztatja. Ez nyilván nem konzervatív viselkedés egyébként, de most én is beleestem abba a hibába, hogy többet foglalkoztam ezzel a kelleténél. Nem mutatok jó példát, tudom. Bocs.

Mishmesh,alias Dorka írta...

Gabrilo , nem tudom bár hogy mi a gond, de már elindultunk a megmentésedre.
Egy öngyilkos elit alakulattal...
A földre ontom a béleimet, csak ne légy szomorú:-(

gabrilo írta...

Dorka,


Oh, de kedves! ;] A Zéletet iróniával köll kezelni, és akkor nem nyom agyon. Én rendszeresen így teszek:))

Molnárgörény írta...

Én csak arra céloztam, hogy tán elkezdtél gondolkodni, továbbá hogy mostanában túl gyakran és túl sokat iszol (magad írod), meg valószínűleg pár-problémád is lehet, akkor szokás így sóhajtozni (bár a régivágású úr nem ír ilyesmit ki a netre). Továbbá arra céloztam, hogy egy embernek egyféle lelke-jelleme van (ezért helyeslem például Demszky támadását a zűrzavaros és szégyenletes magánélete alapján is, mert senkinek nincs egy politikusi erkölcse és egy otthoni, tehát ha otthon féreg, a városházán is az, ami immár bizonyított is).

Tény, hogy nem ismerem a magánéleti bajaidat (nem is érdekel - semmilyen közösségben nem érdekeltek az effélék, én tudom meg a pletykákat utoljára), de bloggeri megnyilvánulásaid stílusából, változásaidból következtetni lehet arra, hogy milyen lehetsz, és a fentebbi tétel értelmében tárgyi pletykatudás nélkül is lehet gondolni erre-arra. Mostani válaszodból megint az látszott, hogy ezt a lehetőséget nem gondolod végig - sőt, zsigerből elutasítod azt, hogy sok-sok írásos megnyilvánulásodból netán részletesebben megismerhető vagy, mint gondolnád (meg azt is, hogy netán én vagyok olyan tapasztalt, hogy képes vagyok efféle megismerésre akkor is, ha különben nem szeretnéd). Bloggeri "hibáid" nyilvánvalóan hasonló módon jelentkeznek otthon is, hiszen senkinek nincs két lelke, egy a köznek, egy meg haza...

gabrilo írta...

molnárgörény,


Természetesen senkit sem lehet "blogolás" alapján ismerni/megismerni, lécci ne fejtsd meg megint a világot öt perc alatt. Fingod sincs arról, milyen vagyok, milyen voltam, és valószínűleg nem is lesz.De a te "tapasztalataid" meg "szaktudásod" persze mindenkin és mindenen túltesz, ezt már annyiszor kijelentetted magadról, hogy géppel sem lehet összeszámolni.

Ez itt pedig egy magánblog (ezt már eccer írtam Csató M.-nek is, és ő is képtelen volt felfogni), tehát ha akarom, akár a szorulásomról is írhatok, ahogyan vannak olyan bejegyzések is, mit hallgattam éppen, vagy milyen bort ittam.
Így nyugodt szívvel tehetek föl akármilyen célzást, amiből azok, akiknek_érteniük_kell, értik, a többiek meg nem.

Én blogom, hadd döntsem el én, mit teszek föl és mit nem.

És nem vagyok Demszky Gábor sem.
ágyő.