2008. június 13., péntek

Macista teozófia

Nesztek, "straussiánus" Marx-recepció. Ez annyira szar, hogy már jáf. Nem csak exoterikus, ezoterikus Marxunk is van már. Antiszemitizmusról persze nem szól a fáma. Van, akinél nem bűn, úgy tűnik.
Revolutív Marx helyett evolutívan haladó Marx. Kihracoltuka.

"Ez azonban nem jelenti azt, hogy Marx elmélete elintézett üggyé vált volna, hiszen ez a teória csak a kapitalizmussal együtt múlhat ki és válhat történelemmé"

Világos, nem a marxizmus bukott meg csúnyán, hanem a kapitalizmus, csak ez utóbbi még nem tud róla. Ügye, ha a tények nem úgy alakulnak, ahogy én aszondom, hát annál rosszabb a tényeknek.
Most megpróbálják erős szappannal lemosni Marxról a ráragadt izzadtságot.

"Ehelyett éppen az „érdekek” általános formájával való tudatos szakítás lenne ahhoz szükségszerű, hogy az érték őrült mozgásformájától és a hozzá tartozó kategóriáktól („munka”, áru, pénz, piac, állam) eljuthassunk a „tárgyak igazgatásá”-nak [Verwaltung von Sachen] emancipatorikus és közösségi formájához és hogy a termelőeszközöket az „érzéki értelem” [sinnlicher Vernunft] kritériumai alapján tudatosan működtessük, ahelyett hogy a „fetisisztikus” gépezet vak működésére hagynánk."

Figyelnek az eftásak? Verwaltung von Sachen. És biztos mi látunk csak véletlenségből párhuzamot egy másik szocializmussal.
Neue Sachlichkeit megvolt?

Szánalmas.hu

6 megjegyzés:

Aron írta...

aztajóéletbe!
Lassan összeborulhatok Mg-nyel, engem is mindenhol szeretnek. :)))

A hős progresszívek kimoderáltak az indyn a csávez-posztból. Meg at utánam hozzászólót is (is kritikát írt, teljesen normál módon).
Pedig csak annyit írtam, hogy a környezetvédők vegyék figyelembe, hogy mennyire környezetbarát az, ha ott 10 forint egy liter benzin. Meg azt, hogy lehet, hogy nem annyira a 21. századi cuclizmustól, csávez forradalmi megoldásaitól, hanem a bazi nagy olajkincstől van a "nagy gazdasági csoda".

Aron írta...

Még milyen hétpróbát kell végéigjárnom, hogy bizonyítsam elhatárolódásom a balidiótáktól?
Első lépésnek nem volt rossz, ugye? :))

gabrilo írta...

Fejlődsz:))))))))

Molnárgörény írta...

Meg kéne alapítani a Kimoderáltak Klubját!

Mishmesh,alias Dorka írta...

MG-t meg leszoclibezte valaki a blogján:))Sőt , megkérdezte tőle, van e otthon a Tórája mellett Újszövetsége is:-)
Engem meg lepofátlanoztak:-( ("finom, kedves, visszahúzódó szavakba csomagolom vérlázító mocskomat")
És györgypétereztek... ÁÁÁÁÁ! ugyanaz a személy, aki MG- szoclibsizte, úgyhogy annyira nem vettem magamra:-D

Panaszfélórát hallottak kedves uraim, de most már megyek hunnyadni.. Ásít..

gabrilo írta...

;]]