2008. április 22., kedd

Komcsi nyavalygás a náci-ellenes szolidaritáshiány miatt

Na, "én megmondtam" pt. 230ezer: most aztán jól megkapjuk mind Andrassew Ivántól, hogy elmegyünk mi a sunyiba hogy nem szolidarítunk vele, mert összerúgta a port néhány mocissal.

Fáj nekik. Fáj az, hogy amikor a félelemkeltő üzenetre nem a derék, másodperc-antifasiszta baloldal lépett, hanem a Judapest, a Reakció, a Konzervatórium és persze Szabó György, aki - horribile dictu - fideszes. Úristen, mi van itt, jobbosok a széljobbal szemben? Azta! Későn keltek a másodpercantifa komcsik, és most megy a nyafi. Ezért a népfrontos hős Gyurcsánynak rá kellett telepednie a második tüntetésre, hisz ez már mégsem járja!

Most meg Andrassew jól elküld minket vissza anyánkba, hogy a "vihar egy kávéskanál vízben" című Népszava-kontra-Gójmotorosok (akiknek azért a nénikéjüket az undorító nevük miatt) performanszhoz nem kívánunk asszisztálni.
Persze, hülyék a gójmotorosok, a magyar nyelvet helyesen használni képtelen tökfejek, akik biztosan csak "véletlenül" választották ezt a nevet. Ott nyílt ki a szótár azon a borgőzös nyári estén. A hülyék meg a túloldalon laknak, teccenek tudni.

De hogy ezért, meg A.I. hisztériája miatt most aztán mindenki álljon oda GyF meg AI mellé a fokozódó weimarizálódás meg a náci veszély miatt, hát azt nem. Leszarom a ballib média külön Sas-kabaréját.
Nem pattanunk a komcsi hisztire, egyből mi leszünk a rohamosan közelgő náci rémuralom miatt a hibások.

Önök, mélyen balos publicisták és megmondóemberek, mégis hol voltak, amikor először helyzet volt? Vagy nem jött a reggeli levél a kávé mellé a Pártból, hogy mozdulni kell?

Ja, én kérek elnézést.

1 megjegyzés:

Matfu írta...

shadai (JP szerk.):

Apr 22nd, 2008 at 15:58
"Én írtam, olvasói levélben Népszavának:

Andrassew Ivánnak küldött (deklaráltan privát jellegű) elektronikus levelemben arra kívántam felhívni a publicista figyelmét, hogy egy-egy problémának többféle érvényes értelmezési kerete is lehet, a válasz-technikák eszköztára pedig gazdagabb, mint azt talán elsőre gondolná. A felesleges sértődést elkerülendő, második levelemben részletesen felfedtem motivációimat is (amellett, hogy elküldtem a Példabeszédek Könyvéből idézett két sor magyar fordítását). Én úgy gondolom, hogy bár Andrassew Ivánnak természetesen jogában áll sértegetnie és pocskondiáznia a kétségkívül ízléstelen és visszataszító “Gój Motorosokat”, azonban ez a magatartása most kontraproduktív, méghozzá épp az úgynevezett “antifasiszta harc” szempontjából. A Hollán Ernő utcai tüntetéseken sikerült egy széles körű társadalmi koalíciót létrehoznunk, sőt végre sikerült megállapodni egy “antináci minimumban” is. Ezt a konszenzust és ezt a bázist erodálja látványosan az a diskurzus, amelyben Andrassew Iván örvényszerűen egyre inkább elmerül. A Népszava parkolójába szervezett akció nem erősíti, hanem marginalizálja az antináci platformot: bumeráng, amely épp az ellenkező hatást éri el, mint amit szeretne - amit szeretnénk.

2008 van, liberális demokráciában élünk: jó lenne meghaladni végre a kínos-emlékű “aki nincs velünk, az ellenünk van” háborús logikát.



Panyi kollega írta:

Tulajdonképpen Andrassew Iván és kollégái gőzerővel dolgoznak azon, hogy gyakorlatilag kisajátítsanak és ezzel tönkretegyenek mindent, ami azon a bizonyos első, hétfői ellentüntetésen, illetve előtte-utána kialakult. Ezért kurvagáz a dolog. A Népszava (pártlap, copyright Kovács László) gyakorlatilag most megpróbálja azt a pártok feletti-alatti összefogásokat szétzilálni, amire pedig olyan nagy szükség volna. Persze nekik nem - nekik ez komolyan fenyegető veszély, hiszen ha a civil szféra “kiszervezi” a náciellenességet a baloldaltól, onnantól ők kurvanagy bajban lesznek."
Csak nem alakul valami normális M.o...?