2008. április 26., szombat

Én megmondtam II

Na, újabb kör a honi antifasiszta hisztiben. TGM így a Népszavában (fizetős cikk, igazi szocialista módra, muhaha):

"A közvélemény egy része a Népszava kontra „Gój Motorosok” ügyben alaposan levizsgázott. Olyan személyek, csoportok és orgánumok, amelyek másutt és máskor több-kevesebb hévvel támogatták az ellentüntetések ötletét (de már akkor is kikötötték, hogy baloldali személyiségeknek – mint pl. e sorok írójának – nincs keresnivalójuk antifasiszta megmozdulásokon, csak neo- és paleokonzervatívoknak), most két (nyílt és rejtett) okból bújnak ki az antifasiszta szolidaritás állítólag általánosan kötelező főszabálya alól." [kiemelés a zárójelben ofkorsz, tőlem]

(részletek a Szabad Népben itt)

TGM jó baloldali módjára csúsztat, ferdít, avagy hazudik - választhat. Ugyanis a "neo-és paleokonzervatívok" (bizonyára a Reakcióra, Konzervatóriumra, valamint néhány fideszes zsúrfiúra, és magára Szabó Györgyre céloz) nem azt mondták, hogy "semmi keresnivalója" nincs neki ott (csak annyit mondtunk, hogy a második tüntetés majd átcsúszik egy TGM-es Györgypéteres eszmefuttatásba, ahol a pódiumról hallgatjuk a jeremiádákat a náciveszélyről - ez végülis nem történt meg), csak azt, hogy bizonyos arcokkal együtt nem szívesen állunk oda. Elsősorban amúgy Gyurcsány Ferenc volt a címzett, nem pedig a széles ideológiai utat bejárt filozófus. Szegény balosok, a gonosz gyűlölködő jobberek elnyomják őket!
Tehát mégeccer: senkinek sem mondtuk meg, hova mehet, és hova nem. A véleményünket még elmondhatjuk azért? Hogy egy minden tekintetben leszerepelt miniszterelnök talán ne lovagolja meg a civilek által kezdeményezett ellentüntetést, és hogy nem örülnénk a szokásos balos szónoklatoknak? Elmondhatjuk, vagy a szólásszabadság miatti nyafi csak Andrassew Ivánnak, meg az elnyomott baloldali médiának jár? He? (Mellesleg - de komolyan - mi a tökömben gátolják AI szólásszabadságát? Hogy ellenvéleményt fejeznek ki? Akkor kik itten a "szabadságpártiak"? Értjük persze a dolgot, az a szabadság, amit a baloldal annak nevez, és a határait is ők jelölik ki - kösz, nem!)

"A baloldal születési rendellenessége a felszabadító forradalmi erőszak és diktatúra gondolata, az a képzet, hogy az embereket lehet szabadságra kényszeríteni." És ha éppen nem úgy alakul a "szabadság" dolga, ahogyan azt ők eltervezték, akkor hisztiznek.
Most pl. arról van szó, hogy jó-jó, hogy jobboldaliak kiálltak a gyűlöletkeltés ellen, de tulajdonképpen menjenek a fenébe, mert nem táncolnak úgy, ahogy mi fütyülünk.

De rohadt unalmas ez már.

Update: még valami eszembe jutott. TGM így:

"Mivel az antifasizmus szükségképpen csak „követi” a fasizmust, nem választhatja meg tetszés szerint célpontjait. Mindenkit védenie kell, akit a szélsőjobboldal támad."

Lószart, mama. Azok a gombnyomásos antifasiszták, vagy seven-eleven antifák, akiknél csak be kell indítani a lavinát a "náci" és "fasiszta" speciális gombok megnyomásával, és arra egyből ugranak. Mi megnézzük, ki melé állunk oda, és kit védünk. TGM vajon úgy gondolja (számonkéri?), hogy a "neo-és paleokonzervatívok" odaállnának mondjuk egy erőszakos szélsőbaloldali brigád mellé, ha a szélsőjobb támadja őket? Ugye, ugye nem?

6 megjegyzés:

Molnárgörény írta...

"Széles ideológiai utat bejárt filozófus" - muhaha. Nagyon finom voltál...

Ha a "számos, vagy inkább számtalan seggbe belenyalintó" szakkifejezést alkalmaztad volna, talán drasztikusabban, de némileg pontosabban írtad volna le a helyzetet.

Amúgy meg az a valóság, amit a végén írtál. Elváratik a jobboldaltól mindent pontosan úgy csinálni, ahogyan a nyalságos balliba véleménytorzítók gondolatkísérletezik. Ha a fideszes képviselő ellentüntet (vagy ha egy Molnárgörény ellencikket ír, pont a Bombagyáron), az nem illik bele a regular pattern-be. Baromi zavaró, levelük, hogynácizzukígyazegsézbandátenbloc?

gabrilo írta...

persze, ez nem fér bele az értelmezési keretbe.

1. premissza: antinácik csak balosok lehetnek
2. premissza: jobbosok tüntetnek "nácik" ellen
---------------------------------
Konklúzió: ???????????????????????

1. antinácik csak balosok lehetnek
2. a jobbosok nem állnak minden balos mellé, ha az fölkiált hogy vész van
---------------------
K: rohaggyanak meg, nácik.

Probléma megoldva.

tölgy írta...

Viszont TGM olvassa a JP--t, Reakciót, Konzervatóriumot.

gabrilo írta...

Tölgy,

TGM olvas konzervatív szerzőket is, afelől semmi kétségem:) (itt természetesen nem az említett orgánumokra gondolok, hanem klasszikusokra, srb.)
Kicsit azért sajnálom. A Másvilágban még tényleg jó írásai voltak. Exkluzíve talán a "Búcsú a jobboldaltól":-D

Molnárgörény írta...

Ez is egy érdekes dolog:

"Mindenkit védenie kell, akit a szélsőjobb támad."

Jópofa csúsztatás. Eltekintve attól, hogy a Gój Motorosok mennyire azonosíthatóak a politikai szélsőjobbal, elég durva dolog van belesűrítve: nevezetesen az, hogy a szélsőjobb (ami immár automatikusan azonosíttatott a nácizmussal), az voltaképpen szabad préda. Merthogy bárki akárhogy, övön alul törölgetheti a cipőjét beléjük, azt a TGM szerinti demokratikus erőknek hogy úgy mondjam ipso jure a "támadás" (ami voltaképpen védekezés, vagy a támadás viszonzása) fennállásából következően automatikusan védeni kell mindenkit. Vagyis azokat is, akik a TGM által kínált tojáselhárító nagyernyő védelméből akár szimpla kurvaanyázással vagy "kikéneirtaniőket"-dumával maga támad, akár szélsőséges, kirekesztő és alpári módon is.

Nos, TGM nem ennyire buta ám. Tudja ő, hogy mikor csúsztat. Ügyesen két síkosítót rakott egy mondatába, nemhiába, gyakorlott tollforgató...

gabrilo írta...

Épp ez az, hogy tudjuk, nem buta. Ezért rosszabb: tisztességtelen.