2008. április 29., kedd

Náci-és komcsiveszélyek, egyebek

Mindenki fedezékbe! Bőrdzsekis "cicahordák" náciskodják el a demokráciát!

Eszem megáll. Mindenből lehet csinálni ma már hisztit, ha van politikai támogatása.
Meg lehet persze fölháborodni is. Nagy cucc. Amúgy Gavra Gábor mégis minek nevezze a Népszavát? Liberális szabadságharcosnak? Nem pártlap? Baxi, ki a vérnyálas nyavalya alapította a Népszavát? (Pályázat, helyesen válaszolók között hangszórót sorosolunk ki!)

Dialektikus materializmuson biztos nem tanították a szövegértelmezést:
"Egyben közlöm Önnel, hogy április 29-én tiszteletünket tesszük, mind a Népszabadság (sic!), mind a Hócipő székháza előtt, abból a célból, hogy saját szemükkel is meggyőződhessenek a hobbirobogós cicahordáról. Én pedig azt jósolom, hogy valami oknál fogva nem lesz olyan bátor, hogy megkezdhessük a tárgyalásokat az Ön által annyira óhajtott össztársadalmi hangulat javításában. Mi teszünk egy kísérletet." Ha ez nem fenyegetés, akkor mi?

Ha Don Corleone fölhív, hogy a napjaid meg vannak számlálva, az fenyegetés. Ha lemolotovoznak egy üzletet, és utána azt üzenik, hogy féljetek csak, azt csinálunk amit akarunk: az fenyegetés. A "tárgyalások megkezdésével" való "fenyegetőzés" csak nagy jóindulattal nevezhető annak.
De komolyan, kedves munkásőrlaposok és egyebek: komolyan azt gondoljátok, hogy Magyarországra komoly veszély leselkedik egy néhány fős (mely fők nem túl kiműveltek btw. - egy rendes "akció" végrehajtását sem nézem ki belőlük) motoros geng miatt? Mert undorító a nevük? (Igen, az.) Mert motoroznak? Mert bőrdzsekit hordanak? He? Ne haragudjanak a rettegő posztkomancs elvtársak, de ez egyszerűen nevetséges.

Most megint kéne egy Demokratikus Charta nem? Legalább! Mert náci veszély van. Ahogy volt a 90-es évek elején, mondván, hogy "komcsiveszély" nincs - ezt mondja a "kommunizmus-relativista" (by ergé, nagyon találó!) Andrassew IVán is - , szépen visszajöttek a hatalomba a komcsik. Persze, ez maguknak egyáltalán nem baj, hiszen tőlük kapják a pízt.

Az a bajuk, hogy már nem Önök diktálják az iramot. Meg a programot. Nem fognak gombnyomásra szolidarítani, nem lesz népfront.

következik a "Fall of the Empire" című fejezet. Már alig várom, nem kell már talán olyan sokat aludni addig.

Nincsenek megjegyzések: