2008. április 23., szerda

Én megmondtam I.

A Reakció "Ilyen ország pedig nincs" mintájára "énmedmondtam" rovatot indítok. Egyrészt mert megérdemlem, másrészt meg mert ebbe kb. minden belefér. Höhö.

Mint mondottam, a baloldal most a zantifasiszta izében fogja megtalálni saját identitását és egységét. Másban nem, mert más nem maradt. Az intézmények és hagyományok szétveréséhez a "hatékonyság" fogalmát szokták segítségül hívni, és főleg a gazdasági hatékonysággal érvelnek, ha az erkölcs terén hiányosságokkal küszködnek: ez most nem működik, hiszen a magyar gazdaság a béka segge alatt van, akárhogy is dübörög a puma. Fájdalom, de azt sem értik meg, hogy az erkölcs és a gazdaság jó állapota is összefügg. Erről majd máskor.

Lássuk a medvét.

"Nem kellene a táblát levenni, csak egy másikat föltenni mellé. Mondjuk ezzel a szöveggel: "Ezt a táblát az aggastyán magyar polgárok heréjét péppé verő, a becsületben megőszült magyar anyák nemi szervében arany után kutakodó, a magyar gyermekek tízezreit halálba küldő magyar csendőrök emlékére állíttatta a Fidesz- Kisgazda-kormányzat.""

"Hétfőn, mikor ők még nem fáradtak ide, testközelben voltunk a bayeristákkal, elekistákkal, a világszövetség gárdistáival."

"Nézem a kórusban ordító gárdistákat, körösöket, sávosokat. Kik is ők? Folyik a vita. Nácik? Fasiszták? Szkinhedek? Nemzetiek? Polgáriak? Focifasiszták? Megtévedt fiatalok? Magukra hagyott ifjak? Szélsőmagyarok? Szélsőpolgáriak? Nem mindegy? A lényeg, hogy amint azt a vezér a tőle megszokott árnyaltsággal, mélységgel és differenciáltsággal kifejtette: egy a tábor, egy a zászló. Egy a csapat Elektől Tomcatig."



Az "Elek" bizonyára Elek István akar lenni. Ha tévednék, majd szól valaki. Gutenmorgen, Elek István, a Heti Válasz volt főszerkesztője ugyanazon "massza" része, mint az egész kontinuumnak a kurucinfóig. Bravó. A baloldali igehirdetők megint megmongyák a frankót. Bächer Iván bizonyára lecsúszott arról, hogy a hétfői HE utcai megmozdulást egy fideszes képviselő szervezte, karöltve néhány civil szervezettel (Judapest, Reakció pölö). És, ezek között gaz jobbosok is vannak. Nem kevesen.

De BI látóképébe az eltérések nem férnek bele, ahogyan a pluralitás sem. A jobboldal az jobboldal, pont, Orbán Führer kihirdette, hogy egy a zászló, ezért majd az ő vezetésével és persze Das DFT SA-parancsnok asszisztálásával kezdődik a pogrom, amint a fidesznácikok átveszik a hatalmat. Elek István például macsétával fogja nyírni a zsidókat, egy baloldali publi hallotta.

Jáj.

Nincsenek megjegyzések: