2008. május 26., hétfő

Balidióták pt.2. (A balmarhaság margójára - sokadszorra)

Hol is kezdjem. Ha az egyik hülyeségét belátja a bal (akár az intelligentsia, akár a pol.elit), rögvest egy másik kedvelt hülyeségéhez nyúl.
Előbbiek (a legújabb république des lettres) hajlandóak voltak elismerni, hogy talán mégsem lehet mindenhová csak úgy szocializmust pakolni: ugyanis az emberek különbözőek különböző országokban, helyeken satöbbi. És lehet, hogy nem akarnak szocializmust, lehet, hogy szabadok akarnak lenni. És akármilyen benevolens is az értelmiség, akkor sem szeretnék.

Ám legyen, mondotta a république des lettres. Ezt elismerték, már ez is fejlődés.
Akkor - folytatják - legyen úgy, hogy egyes elemeket importálunk.
The Great Return of Social Engineering. A darabkákat ugyanis úgy válogatjuk össze, ahogy akarjuk, aztán összekockázunk belőle valamit: lesz belőle tökéletes paradicsom, mindenkinek úgy, ahogy neki tetszik. Vagy egy tökéletes katasztrófa, aminek a vége rosszabb lesz, mint a jelenlegi állapota, amin a jószándékú szociális munkások javítani akartak. A balos clerk-ök nem olvastak Burke-öt. Kárukra vált.

Miután hosszasan és teljes átéléssel magyarázták hogy mindenhováállamiegészségügyet, távozva a prédikáció helyszínétől öt perccel később a magas árakra panaszkodtak. Majdnem elröhögtem magam.

Mindeközben a praktikum területén is alakít "a szociálisan igen érzékeny, a realitások iránt viszont ezzel egyidejűleg csodálatra méltóan érzéketlen progresszív értelmiség." Miazhogy munkáért kapjon csak pénzt? Micsoda megcsúfolása ez a szociális izékének! Hogy képzelik azt ezek a szemetek ottan Monokon, hogy nem lehet csak úgy másoktól elvenni (állam által szervezett rablással), és azt odaadni "emberi jogi" vagy a bánat tudja milyen alapon?
"micsoda dolog ez, kérem szépen, ahelyett, hogy felemelnénk a szegényeket, megalázó követelményeket szabunk ki [megalázó követelmény, értsd: dolgozz is kicsit azért, hogy ehess], és a szolidaritást elvileg sem lehet feltételhez kötni." Tartalmilag ez a brutális, kegyetlen, fasizmust idéző elvárás néhány nap (!) közmunka egy hónapban(!). Fortyog a progresszív értelmiség. Nem baj, fortyogjon csak.

Ha mindezt kiegészítjük még a szélsőkonzervatív rasszizmussal, teljes a kép. Ezek a szemetek nem engednék meg Lakatos Dzsokinak, hogy büntetlenül terrorizálja a falu népét, lopkodja Mari néni tyúkjait, és néha jól fejbeverje. Mert, ugye, aki erről a témáról - pláne így! - kinyitja a bagólesőjét, az rasszista. Mi más. Lakatos Dzsoki elkeseredett bűnözői magatartása a társadalom hibája. S mivel jelen kontextusban Mari néni és az ő tyúkjai képviselik a társadalmat, így jogos rajta elverni az igazságtalanságot. Mari néni, ha nem akarod, hogy ez legyen, ne legyél társadalom!

Ezek persze mind nem problémák. Ahogy az sem probléma, hogy a balos intelligentsia lósz@rt nem tud kezdeni a dolgokkal. Nem tudja értelmezni, értékelni a problémákat, kérdéseket, és ennek következményeképpen kezelni sem tudja őket. Ha viszont csődöt mond - márpedig csődöt mond - akkor hisztizni, azt nagyon tud. A hibás persze sohasem a balos értelmiség, és elhibázott, blődli "stratégiája" és technikája, hanem mindig más. A falvakban az állapot tarthatatlan, deagonoszfasiszták na és a Zorbán, aki mindennek majd jól élére áll, és megnézhetjük magunkat.
De mint KZS legújabb ékesszóló cikkéből megtudjuk, a "szabadság ellenségeit" minden normális országban kirekesztik (vö. Lóri bá', "rekesszétek ki őket, mielőtt ők rekesztenek ki benneteket" - lehet, hogy H.L. írja KZS cikkeit, csak jól megfizette a ballib, és a célpont más?). Ha behelyettesítené a szabadság helyére a "munkásosztály" szót, lesz szíves. A teendő nyilvánvaló: antifasiszta brigádokat, most. És lehetőleg heti két piknik nyugdíjas munkásőr bácsiknak és néniknek Fletó beszédekkel tarkítva. Ha ezt nem tesszük meg, bevezetik a kötelező hittant, hisz mint tudjuk, "a nép nem butul magától". Valóban nem. Ahhoz ugyanis rendszeresen kell KZS cikkeket olvasni.

Ó, Irgalom Anyja, ne hagyj el!

3 megjegyzés:

Molnárgörény írta...

Igen, tegnap jöttem este haza munkából, aztán volt egy picike élményem, amit most írtam meg. Szóval megest rasszista vagyok. De leszarom. Olyannak is köll lennie!

gabrilo írta...

Mondom, nekem szerencsém van: nem lakom olyan helyen. A ti környéketek bizonyára változóban van:((( És arra nincs garancia, hogy a miénk ne változzon. De attól mert személyesen nem tapasztaltam ilyet, még elfogadhatom a probléma létezését (amúgy mifelénk a buszon csak nyugdíjas anyókák meg középosztálybeli arcok szoktak lenni - az éjszakain maximum ugyanezek a középosztálybeli arcok vedelnek, de ennyi:)))

Molnárgörény írta...

Most átfogóbban foglalkoztam a kérdéssel, mert ebben is van egy nagy és durva csapda. Itt van a kezdőrúgás: nem igazán polkorrekt, biztosan le is fasisztáz majd egy-két lelkes emberjogi baller a budai hegy védettségéből, de oda se neki...
http://molnargoreny.blog.hu/2008/05/27/alfaj_vagy_rassz