2008. május 28., szerda

A jövő elkezdődhet...

... ha akarjuk.

Gondolkodtam kicsit többet a gonosz diktátor-király Zorbán "kiszivárgott" beszédén. Ami vagy úgy volt, vagy nem, de játsszunk el kicsit a gondolattal: igen, ezeket mondta.

Miről is van szó?
- adó-és járulékcsökkentés; lehet, hogy a baloldal népfrontos vezére szerint ez "politikai vudu", ám enélkül állni fog továbbra is a magyar gazdaság. Fetrengeni abban a szarban, amibe az elvtársak már nem először vezették bele. Ez az aktívakra kíván építkezni (ebben nincs semmi meglepetés, ezt tették 98 és 2002 között is), azaz ez fasiszta politika: az állam nem osztogat csak úgy. Pontosabban: nem osztogat a pöcsvakaróknak azokéból, akik dolgoznak és adóznak. Legalábbis nem annyit.

- nagy állami beruházások befagyasztása, ügyek kivizsgálása: ebből botrányt? Zabálják a pénzt Demszkáj projektjei már évtizedek óta. Jó, lett belőle nyaralója, örültem. És?

- Nyugdíjak befagyasztása: erre azonnal beindult a szoci nyuggerkommandó, hogy hátkérem eztmégishogy. Így. Úgy, hogy kicsit közelről tudok szemléletes példát, ahol a nagyi effektíve ugyanannyi pénzből él, mint a gyerekeit egyedül nevelő egyetemi végzettséggel rendelkező anya. A nyugdíjas haragszik a Fideszre, mert korábban elvettek tőlük valami támogatást. Így is van ingyérjegy, ingyérbérlet, anyámkínnya, és zsé is. Majdnem mondtam valami csúnyát.

- vidéken rendet tenni, gárdalepofozás: naigen, majd hisztizhet a ballib sajtó. Nem baj, annak ez a létalapja. Csattan néha a gumibot a csirketolvajokon, jaj. A balos sajtó kedvéért ki lehet dolgozni valami polkorrekt nyelvet, hogy örüljenek, pl. "az afro-magyarok és a bűnözés viszonyának rendezése", vagy valami hasonló. És akkor nincs hiszti.
A gárda sem érdekel különösebben. Sajnos az állam nem látta el azt a feladatot, amit el kéne, ezért jött létre. De ez alapvetően az állam feladata, ezért ezt a viszonyt rendbe kell tenni. És akkor a gárdának coki. Gondozhatnak sírokat, irthatják a parlagfüvet és még tisztelni is fogom őket érte. A vidéki állapotok rendezése nem az ő dolguk.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az államot nem elsősorban arra tartjuk, hogy a kommunizmus évei alatt jóllakott elvtársak továbbra is az állam körüli sündörgésből lakjanak jól, és hogy kedvük szerint osztogassanak-fosztogassanak. Az állam feladata a törvényesség és a rend fenntartása. A többi adalék, legtöbbször sajnos nem is pozitív...

Remélem nem szarik be a Fidesz, és meglépi amiket kell: ez pedig valódi átalakítás, a kádári intézmények megváltoztatása. Azaz: intézményi változás, nem több elvonás reform elnevezéssel, stb.
A dolgok pedig ezzel akár vissza is kerülhetnek a helyükre: a kádárista nyugdíjasok beleájulhatnak újra a szocikba, azok pedig hős védelmezőként léphetnek föl; a nemzetközi zsidó összeesküvést felszámolni óhajtó figurák szavazhatnak a Jobbikra, ami valószínűleg be is jut a parlamentbe (a szadi viszont valószínűleg nem, muhaha). Hetente egyszer Vona elmondja, miért is kéne megszakítani a kapcsolatokat Izraellel, a többiek pedig meghallgatják. Maximum ingatják a fejüket; a szocik meg nyomhatják, hogy a Fidesz ne kacsintgasson ide meg oda, etc.
Stumpf András a HV-ban remekül összefoglalta: "Ja, hogy ezek után nem kétharmaddal fog győzni a Fidesz? Nem baj. Egyáltalán nem. Nyerjen inkább ötvenegy százalékkal, de tisztességesen, úgy, hogy tudhatjuk, mire számíthatunk."

Ugyanis baromi egyszerű a megoldás, mármint arra vonatkozóan, mit kíván a magyar nemzet: átfogó államiságot, azaz gondoskodó államot, amolyan jótét lélek bácsit, aki gondozza kicsiny gyermekeit minden téren - csak nekik ne kelljen magukról, családjukról, stb; 43 forintos bigmekket akarnak. Last Minute utat valamelyik szigetre, olcsón. Állami juttatásokat.

Ha egy szóban össze akarjuk foglalni, mit kívánnak a balosok és a jobbszél, azt is megtehetjük:
szocializmust.

Ápdét: Ablonczy Bálint is megmongya a frankót.

2 megjegyzés:

Molnárgörény írta...

Na komolykodtál eleget, most gyere hozzám röhögni!

gabrilo írta...

hehe, oké.