2008. május 30., péntek

Balidióták pt.3

Lesz ebből hosszú teleregény, már látom! Alapanyag akad bőven...

Teatyaúristen
. Minden, amit az ember mond ezekről a félkegyelműekről, igaz. Ugyanolyan szellemi toprongyok, akik annak idején nyugatról hozsannáztak Sztálin elvtársnak, ma ebbe a degenerált, bunkó, büdösparaszt kommancsba ájulnak bele.
Ami járulékként jön a komcsi "hagyományokhoz", az valami, ami még rosszabbá teszi az egészet: a multikulti. Majd megnézem a harmonikus szocializmusban éldegélő legeltetőket, amikor oda is beköszön a multikulti nevében néhány fundi, hogy jönnek ki egymással.

Szóval azt mondják az ifjú kommerek, hogy "a kapitalizmus mára súlyos válságba került" - valóban. Miután a Progresszív Éra óta folyamatosan kretén szocialisták kísérletezgetnek a társadalmon (az ilyen és ehhez hasonló próbálkozásokat nevezte találóan "társadalom projektnek" Molnár Attila Károly), és egyik sem jött be. A jóléti államok pusztulóban vannak, hol ezért, hol azért. Vagy atomok atomjaira darabolták a társadalmat (a kedves Chavez-fanok tévednek, épp a jóléti állam végezte el ezt a hálás feladatot, nem a kapitalizmus; mivel a család, és a közösségek mutuális segítségnyújtására nem volt többé szükség, ezért mindenki az államhoz kezdett kötődni közvetlenül - ma Stockholmban az egyszemélyes háztartások magasan dominálnak), vagy fasza kis kollektív megoldásokat hoztak létre. Jó, hogy a kapitalizmus számlájára írják ezeket a borzalmakat, csak azt felejtik el, hogy a XX. század a szocializmusok kora volt, nem a kapitalizmusé (volt belőle mindenféle, lehet válogatni).

Tovább is van, mondjammég?

"Ilyen a természeti kincsek köztulajdonba vétele visszaállamosítás útján, vagy többségi részvények megvásárlásával. A lakosság alapvető szükségleteinek kielégítése a termelési eszközök közösségi tulajdonának erősítésével, mint például a szövetkezeti forma."

LOL. Államosítsunk, ez az! Lesz ám hatékony gazdaság, állami monopólium meg árszabályozás. Ez eddig még sehol sem élénkítette a gazdaságot és növelte a jólétet (sőt csökkentette, nem kicsit) de majd Chavez elvtárs "decentralizált tervgazdaságában" (broáááf) biztosan fogja.

"Egy új társadalom kialakításának fontos eszköze az életminőség javítása például az egészségesebb élelmiszerek és a környezetvédelem által. Elengedhetetlen a magas színvonalú közszolgáltatások megtartása, vagy kialakítása, hogy lehetséges legyen a megfelelő szociális ellátás biztosítása mindenki részére."

Erről most - gonosz módon - hirtelen az jutott eszembe, hogy Heinrich Himmler állatjogi aktivista volt, sőt a náci fejesek nagy része páratlan lelkesedéssel pártolt minden "környezetvédelmi" és egésségeséletmód, stb. dolgokat. Természetesen mindent az államtól.
It's socialism, baby!

De a legjobb a dologban újfent az, hogy a rendezvény a Gödörben lesz, ami köztudottan az elnyomott rétegek törzshelye:
"vasárnap 14 órakor a budapesti Gödörben venezuelai és hazai előadók (pl. TGM) részvételével, amelyet az Anima Sound System koncertje zár."

T
ehát mindent bele, fellép a TGM Polbeat Band, kíséretnek ASS. Bőrszandált és kannásbort mindenki hozzon magával - és dobja be a közösbe.

4 megjegyzés:

Molnárgörény írta...

Legyen inkább Animal Sound System, és akkor elküldhetem a marhára polkorrekt buzimacskáimat is tüntetni. Bár a cirmosnak több esze van, mint TGM-nek...

Te, ezek olyanok, mint a Bourbonok: semmit se felejtenek és semmit se tanulnak. Kár, hogy az átlagpolgár is elég hülye ahhoz, hogy ugyanazt a Cumicillin Fortét egymás után akár húszszor is bekapdoválja. Röhej, na.

Környezetvédelem, mondják, miközben már a befőttesüveg visszavétele is évek óta megszűnt, megvesszük és vágjuk ki a szemétbe meg a falhoz, aztán soha le nem bomlik. A Rába meg habzik rendületlenül, mi nézzük, az osztrákok röhögnek, és még van pofájuk ezt a szót kimondani.

Vazze, vazze, vazze...

gabrilo írta...

Van valami pikáns abban, hogy a haladó értelmiség még mindig másodlagos frissességű kommunistákért rajong. Méghogy a világ állandóan változik? Öregem, az undorom is ugyanaz!

gabrilo írta...

btw. a macskás sztori üt;]]

Molnárgörény írta...

Te nem igazán vagy biológiai beállítottságú: án kissé komolyabbra fordítva leírtam az ezzel kapcsolatos eddigi megfigyeléseimet egy kommentben - vannak meglepő dolgok.