2008. május 9., péntek

Én megmondtam III.

Hány lottó ötösöm lenne már, ha azok így bejönnének! Úristen. Aratás következik, elvtársak. Hogy a gyakorlatban ez mit jelent?
Nem sokat, avagy a jó öreg szocdem (értsd: szociálisan demagóg) baloldali politikát: a belső fogyasztás növelése és pénzosztogatás - legfőképp a nyuggereknek, meg a szocik törzsbázisának. Ugyanis nemsokára itt van 2010, és "győzelem vagy halál". Az osztogatás népszerű, a ballerségre sok vevő van. Csak azt nem értik meg sokan, hogy az ilyen osztogatás hosszútávon nem vezet semmire: és ha nincs aki termeljen, és a gazdaság nem növekszik, akkor előbb-utóbb nem lesz mit szétosztani. De kit érdekel, ha egyszer "visszahozzuk a kormányzást a szarból" 2010 előtt is nemde? (Szent Szöveg, Őszödi Beszéd, 11.3.)
És még valami nem változik: a teher ugyanazok vállán lesz majd. Az aktívak, termelők, a középosztály vállán. És majd ha megint megszűnik a keret, akkor a rendbetétel megint az ő "felelősségük" lesz. Baloldali toporgás a szarban továbbra is, igen, megcsináltuk.
Adót nem csökkentünk, nem vezetünk be egykulcsos adót, mert 1) az adócsökkentés politikai vudu, 2) az egykulcsos adó a szegények kárára vagyon és a gazdagok (burzsujok) hasznára.
Kár, hogy néhány nyugger már jobban él, mint az éjt nappallá dolgozó középosztálybeli (már amíg volt olyan) anyám. Dehát ő elnyomó, igazán megértheti.

A Párttal, a Néppel egy az utunk. Szánalmas - csak az a baj, hogy ennek megint mi isszuk majd meg a levét.

És ettől csak méginkább anti-etatista leszek. Üzenet: a szoc. kiadások radikális lefaragása, adók és járulékok csökkentése. Ide más már nem hozhat változást, csak ez.

1 megjegyzés:

Konzervatív írta...

Egyetértek.Adó és járulékcsökkentés az egyetlen megoldás.A segélyek pedig azért nem érik el sosem a céljukat,mert csak a függőség állapotát erősítik tovább.